Mums yra svarbi
TINKAMA VAIKŲ MITYBA,
nes tai lemia harmoningą augimą, fizinį aktyvumą,
stipresnį imunitetą ir bendrą savijautą
Pagal rekomenduojamas paros energijos ir maistinių medžiagų normas vaikams su apskaičiuota paros maisto raciono energetine verte yra sudaromi perspektyviniai
valgiaraščiai trims savaitėms
Ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų maitinimui
valgiaraščiai rengiami ir derinami vadovaujantis Lietuvos Respublikos
sveikatos apsaugos ministro 2018 m. balandžio 10 d. įsakymo pakeitimu Nr. V-394
Dėl Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro 2011 m. lapkričio 11d.
įsakymo Nr. V-964 „Dėl maitinimo organizavimo ikimokyklinio ugdymo, bendrojo
ugdymo mokyklose ir vaikų socialinės globos įstaigose tvarkos aprašo
patvirtinimo.“
Su valgiaraščiais galima susipažinti lopšelio-darželio elektroniniame dienyne „Mūsų darželis“
Vaikų maitinimas organizuojamas dalinio švediško stalo principu, kurio tikslas - geriau patenkinti vaikų skonio poreikius, pagerinti sveikatai palankaus maisto (ypač daržovių ir vaisių) vartojimą bei sumažinti maisto švaistymą
Sudaromos sąlygos vaikams patiems
pasirinkti valgiaraščiuose nurodytas salotas ar daržoves, jų kiekius
Švediško stalo principas, esant karantinui, netaikomas

Nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. lopšelis-darželis dalyvauja ekologiškų žemės ūkio ir maisto produktų vartojimo skatinimo ikimokyklinio ugdymo įstaigose programoje, dėl kurios kasdienę vaikų mitybą papildome ekologiškais arba NKP sertifikatą turinčiais produktais
Apie 60 proc. patiekalų sudėties yra ekologiški produktai. Tai – ekologiška jautiena, pienas, varškė, sūris, grietinė, saulėgrąžų arba alyvuogių aliejus, kiaušiniai, įvairios kruopos, miltai, duona, sausainiai, obuoliai, bulvės, morkos, svogūnai, burokėliai, gervuogės, žolelių arbatos
Dalyvaujame vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programoje
Pagal programą vaikams yra tiekiami ekologiški arba pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą išauginti (pagaminti) produktai: obuoliai, morkos, ekologiškas pienas, ekologiškas jogurtas bei sūrio lazdelės.
Skaityti plačiauMaisto paruošimas ir patiekalų įvairovė
atitinka vaikų amžiaus ypatumus ir sveikos mitybos principus bei rekomendacijas









